Lavspentkabelmarkedsstørrelse og -andelsanalyse – veksttrender og prognoser (2023 – 2028)

NØKKEL MARKEDINNSIKT

Den globale markedsstørrelsen for ledninger og kabler ble estimert til 202,05 milliarder USD i 2022 og er anslått å vokse med en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 4,2 % fra 2023 til 2030. Økende urbanisering og voksende infrastruktur over hele verden er noen av de viktigste faktorene som driver frem. markedet.De nevnte faktorene har påvirket kraft- og energibehovet i kommersielle, industrielle og boligsektorer.Økte investeringer i smart oppgradering av kraftoverførings- og distribusjonssystemene og utvikling av smarte nett forventes å drive markedets vekst.Implementering av smart grid-teknologi har dekket det økende behovet for nettforbindelser, og har dermed resultert i økende investeringer i de nye underjordiske og undersjøiske kablene.

微信图片_20230620101321

Økt energibehov i Asia-Stillehavet, Midtøsten og Sør-Amerika har resultert i økende investeringer i smarte nett i regionene.Dette vil øke etterspørselen etterlavspentkabler.De andre faktorene som påvirker veksten av lavspentkabler er veksten i kraftproduksjonen, kraftdistribusjonssektoren fra fornybare energikilder, og etterspørselen fra bilindustrien og ikke-bilindustrien.Urbanisering og industrialisering er de viktigste årsakene til å øke den totale markedsveksten.Behovet for sammenkoblinger av kraftnett i områder med tett befolkning skaper etterspørsel etter jord- og sjøkabler.Regioner som Nord-Amerika og Europa går over til å ta i bruk underjordiske kabler i stedet for luftkabler.De underjordiske kablene reduserer plassbehovet og tilbyr pålitelig overføring av elektrisitet.

Ved spenningsanalyse

Markedet er segmentert i lav, middels, høy og ekstra høy spenning basert på spenning.Lavspenningssegmentet dominerer markedsandelen for ledninger og kabler på grunn av den brede anvendelsen av lavspente ledninger og kabler i infrastruktur, automasjon, belysning, lyd og sikkerhet, og videoovervåking, blant andre applikasjoner.
Mellomspenningssegmentet anslås å ha den nest største andelen på grunn av den økende bruken innen mobilstasjonsutstyr, kommersielle bygninger, sykehus og universiteter og institusjoner.Mellomspenningsledninger og kabler er mye brukt for strømfordeling mellom høyspentnettstrømforsyning og lavspenningsapplikasjoner og forsyningsselskaper for å koble bolig- og industrikomplekser, eller fornybare energikilder som vind- og solparker, til primærnettet.
Høyspentsegmentet øker også sin markedsandel på grunn av økende statlige initiativer for å utvide nettet.Det er å foretrekke for kraftoverføring og distribusjonsformål fra verktøy og kommersielle applikasjoner.Ekstra høyspentkabel brukes mest i kraftoverføringsverk og mange andre industrier, inkludert vann, flyplasser, jernbaner, stål, fornybar energi, kjernekraftverk og termiske kraftstasjoner og annen produksjonsindustri.

6c6aabd0b21366ee4193ceda1fdb5a3

Økt energibehov i Asia-Stillehavet, Midtøsten og Sør-Amerika har resultert i økende investeringer i smarte nett i regionene.Dette vil øke etterspørselen etter lavspentkabler.De andre faktorene som påvirker veksten av lavspentkabler er veksten i kraftproduksjonen, kraftdistribusjonssektoren fra fornybare energikilder, og etterspørselen fra bilindustrien og ikke-bilindustrien.Urbanisering og industrialisering er de viktigste årsakene til å øke den totale markedsveksten.Behovet for sammenkoblinger av kraftnett i områder med tett befolkning skaper etterspørsel etter jord- og sjøkabler.Regioner som Nord-Amerika og Europa går over til å ta i bruk underjordiske kabler i stedet for luftkabler.De underjordiske kablene reduserer plassbehovet og tilbyr pålitelig overføring av elektrisitet.

1

 

Markedstrender for lavspentkabel

Underjordisk lavspentkabel for å være det raskest voksende markedet

  • Utplassering av underjordiske kabler i stedet for luftkabler har vært en av trendene i regioner, som Europa og Nord-Amerika, i nyere tid.I urbane områder er underjordiske kabler mer foretrukket, da areal over bakken ikke er tilgjengelig.
  • Underjordiske kabler er også mer pålitelige på grunn av det færre antallet årlige feil sammenlignet med overhead.Til tross for de høyere utgiftene til underjordiske kabler, investerer verktøy nå mer i underjordiske kabler, og blir oppmuntret av regulatorer i utviklingsregioner som Asia-Stillehavet og Afrika.
  • De siste årene, over hele Europa, spesielt Tyskland og Nederland, har det vært en økende trend å erstatte de eksisterende overliggende distribusjonslinjene med underjordiske kablinger og gi preferanse til underjordisk kabling for nye prosjekter.Dessuten er India også vitne til økende bruk av underjordiske kabler.Blant de 100 smartbyprosjektene i landet, inkluderer flere prosjekter underjordiske kabler.
  • Vietnam erstatter også strømkablene fra overhead til underjordiske i to av sine store byer, HCMC og Hanoi.I tillegg til utplassering av jordkabler i større veier, er øvelsen også utvidet til passasjer innenfor byene.Luftkabelutskiftningene forventes å finne sted mellom 2020 og 2025, som igjen driver markedet for jordkabler.

Asia-Stillehavsområdet skal dominere markedet

  • Asia-Pacific har dukket opp som et av de store lavspentkabelmarkedene de siste årene.Økningen i energietterspørselen knyttet til urbanisering, økonomisk modernisering og bedre levestandard over hele regionen har resultert i veksten av bærekraftige kraftsystemer, som igjen økte etterspørselen etter lavspentkabelmarkedet i denne regionen.
  • Asia-Pacifics økende investeringer i T&D-nettverk og smart grid-infrastruktur forventes å øke etterspørselen etter lavspentkabler.Land som Kina, Japan og India forventes å være de raskest voksende markedene på grunn av deres energiomstilling og smarte nettinfrastrukturplaner.
  • I India forventes bygging av boligbygg å være vitne til betydelig vekst i nær fremtid, støttet av regjeringens Housing For All-plan og Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY), som skal stå ferdig innen 2020. Under PMAY forventes regjeringen å bygge 60 millioner hus (40 millioner på landsbygda og 20 millioner i byer) innen 2022.
  • Kina har installert nesten halvparten av all ny kapasitet i 2018 og fortsetter å lede de globale kapasitetsøkningene innen sol og vind.Økende installasjonskapasitet for sol- og vindenergi i denne regionen forventes å øke etterspørselen etter lavspentkabler i prognoseperioden.

Innleggstid: 19. juni 2023